Molitev za domovino 2023

Posted on:

Člani ZKPS smo sodelovali v 24-urni molitveni verigi za domovino

Člani Združenja krščanskih poslovnežev Slovenije smo v sredo, 21.6.2023, sodelovali v 24-urni molitveni verigi za domovino, ki je potekala prek spletnih platform Zoom in Youtube kanala medijske hiše Družina. Molitev, ki je potekala od 20.6.2023 od 18.30 ure do 21.6.2023 do 18.30 ure pod geslom »Jaz sem z vami!«, je bila del 24-urne neprekinjene molitvene verigi za domovino ob 32. obletnici samostojne slovenske države. Verigo smo prek spletne platforme ustvarili člani različnih skupin katoliških laikov, društev in gibanj iz Slovenije, zamejstva in tujine.

24-urno molitveno verigo so zvečer zaključili slovenski škofje s slovesno sveto mašo za domovino v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani.

Člani ZKPS smo molili rožni venec in razmišljali ob besedah Ivana Tavčarja. Zanj so tuji časniki zapisali, da je bil vse življenje eden najbolj aktivnih apostolov narodne enotnosti.

V letošnjo molitev članov ZKPS je Alenka Javornik, ki jo je pripravila, vključila molitev rožnega venca ter misli o slovenskem narodu in domovini dveh naših velikanov: Ivana Tavčarja in bl. Lojzeta Grozdeta. Dodala je nekaj Grozdetovih pesmi. Molili smo: Alenka in Niko Javornik, Majda in Bojan Šef, Marjan Strnad in Drago Rudel.

Vsebina molitve članov ZKPS je dostopna v PDF obliki na povezavi:

https://zkps.si/wp-content/uploads/2023/06/ZKPS_Molitev_za_domovino_2023_web.pdf

Video zapis celotne molitvene verige 2023 pa je dostopen na YouTube kanala medijske hiše Družina www.youtube.com/Druzinamedia.