Poslovili smo se od nekdanjega predsednika ZKPS, Miroslava Škufce

Posted on:

V torek, dne 20.12.2022, odšel k Bogu nekdanji predsednik Združenja krščanski poslovnežev Slovenije (ZKPS), g. Miroslav Škufca. Od njega smo se poslovili 23. decembra 2022 na pokopališču v Kokrici pri Kranju. Pokopan je v grobu skupaj z ženo Mileno, ki je umrla pred dvema letoma.

Bil je ustanovni član združenja ZKPS v 1991, združenju pa je predsedoval v letih 1993-1997. Kot predsednik je bil predan poslanstvu združenja in bil v njem vsestransko aktiven. Leta 1993 se je udeležil XIX. Svetovnem kongresu UNIAPAC v Monterreyu v Mehiki. Leta 1994 je skupaj z drugimi člani in ženo Mileno pripravil »Program« in »Pravila« združenja ter brošuro z naslovom »Predstavitev Združenja slovenskih krščanskih podjetnikov«. V oktobru 1994 je kot predsednik vodil pripravo in izvedbo zasedanja Glavnega odbora direktorjev mednarodnega združenja krščanskih poslovnežev UNIAPAC-a na Bledu in v LJ.

Njegovo delo je kasneje oviral bolezen, kljub temu pa je še dolga leta ostal član svojega združenja v nadzornem odboru. Z ženo Mileno, ki je bila dolga leta tudi tajnica združenja, sta vanj vtisnila svoj pečat ustvarjalnosti in mu omogočila rast, tako da smo aktivni še danes.

Dragi Miro, ob tvojem slovesu ti izrekam zahvalo za opravljeno delo za združenje, ki mu predsedujem. Vem, da je to tvoje delo, kot mnogo drugih, ostalo prekrito mnogim, ki se od tebe poslavljamo. Verujemo, da boš pri Bogu za vse poplačan.

Drago Rudel

Pogreb Mira Škufce v Kokrici pri Kranju