Simpozij ZKPS in UNIAPAC o solidarnosti v poslovnem svetu

Posted on:

Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije je v sodelovanju z Mednarodnim združenjem krščanskih poslovnežev UNIAPAC, UNIAPAC EUROPE dne 8. maja 2019 organiziralo na Gospodarski zbornici Slovenije simpozij z mednarodno udeležbo z naslovom Solidarnost v poslovnem svetu.

Pojem solidarnosti na gospodarskem področju je pri nas v Sloveniji razumljen kot socialna podpora in ima zato med poslovneži slabšalni pomen. Medsebojne solidarnosti med poslovnimi subjekti bi bilo potrebno podpreti. Na simpoziju smo zato poskušali osvetliti pojem z več strani: teoretično s stališča krščanske in nato evropske perspektive, s pogledom Mednarodnega združenja krščanskih poslovnežev UNIAPAC ter pogledom ekonomskega teoretika, katerega knjigo smo predstavili.

Mednarodni gost simpozija je bil predstavnik Mednarodnega združenja krščanskih poslovnežev UNIAPAC, UNIAPAC EUROPE in predsednik portugalskega združenja krščanskih poslovnežev ACEGE, poslovnež, g. Joao Pedro Tavares (www.acege.pt). Spregovoril je o primerih dobre prakse na Portugalskem. G.Tavares je oseba, ki navdušuje s svojim delom in osebnim življenjem. V 2018 je nosil glavno breme 26. Svetovnega kongresa UNIAPAC v Lizboni.

Srečanje smo nadgradili z okroglo mizo o solidarnosti v poslovnem svetu v Sloveniji, na kateri so sodelovali izkušeni podjetniki.

Medijski pokrovitelj dogodka je bila Družina d.o.o., Ljubljana.

Udeleženci simpozija v dvorani GZS.
João Pedro Tavares, poslovnež in predsednik portugalskega združenja krščanskih poslovnežev ACEGE med svojo predstavitvijo pogledov na krščanskega poslovneža in dela združenja ACEGE.
Mag. Kaja Kosec med predstavitvijo brošure UNIAPAC “Poslanstvo krščanskega poslovneža”.
Razmišljanje v okviru okrogle mize.
Del udeležencev simpozija med razpravo ob okrogli mizi.