Zakaj ima Bog osrednje mesto tudi v podjetju?

Posted on:

Združenje krščanskih poslovnežev – Uniapac Slovenija, Fakulteta za pravo in ekonomijo pri Katoliškem Inštitutu in Družina d. o. o. so v ponedeljek, 5. februarja 2024 na Katoliškem inštitutu na Krekovem trgu 1 v Ljubljani organizirali predavanje 

Ricarda Funarija,

ustanovitelja in lastnika družbe za davčno in drugo svetovanje v družbi Synchro iz San Paolo v Braziliji

z naslovom:

Kaj sta eROI (Eternal Return of Investment)  in večna vrednost (Eternal value) ter zakaj ima Bog osrednje mesto tudi v podjetju? 

Predavatelj Ricardo Funari je v svojem podjetju Synchro (https://www.synchro.com.br/en/home-english/ ) vzpostavil način vodenja po principu His Way at Work  (HWaW – več na hwaw.com), katere cilj je opolnomočiti katoliške lastnike podjetij, podjetnike in poslovneže za ustvarjanje notranje kulture v podjetjih in ustanovah, ki temelji na izkušnji Božje ljubezni. Je pobudnik brazilske veje te katoliške iniciative, ki jo je v ZDA ustanovil Peter Freissle.

V svojem predavanju nam je predstavil, kako v praksi deluje HWaW ter kako konkretno vodi svojo družbo po teh načelih. Njegova žena, Maria Eugenia Riva Palacio Ortega, ki vodi brazilski del družbe Synchro, ga je dopolnila s pričevanjem iz lastnih izkušenj z vodenjem podjetja ob upoštevanju božje prisotnosti. Predavanje in razprava sta potekali v angleškem jeziku.

Pojmu “Ključni kazalniki uspešnosti” je predavatelj vzporedno dodal “eternal – večnostne” pokazatelje uspešnosti.
Predavatelja, Ricardo Funari in njegova žena, Maria Eugenia Riva Palacio Ortega v času diskusije.