animacija.gif
ZDRUŽENJE KRŠČANSKIH POSLOVNEŽEV SLOVENIJE

Člani ZKPS smo sodelovali na 10-tem Svetopisemskem maratonu

Člani Združenja krščanskih poslovnežev Slovenije smo, kot že nekaj let zapored, tudi letos sodelovali na Svetopisemskem maratonu (www.svetopisemskimaraton.si), ki je potekal že 10 leto zapored. Na njem so člani različnih društev, združenj in posamezniki  24 ur na dan, od 27. januarja do 3. februarja 2018 v kapeli Antonovega doma na Viču v Ljubljani brali Sv.pismo. Naše združenje je odgovorno je bilo odgovorno za branje v nedeljo, 28. januarja 2018 med 20.00 in 22.00 uro. Za izvedbo je poskrbel g. Niko Javornik z ženo Alenko.

Prebirali smo 1.Samuelovo knjigo. Od 5.poglavja smo podoživljali pot skrinje zaveze, boj med Izraelci in Filistejci, Samuelovo vladanje in maziljenje Savla za kralja. Premišljevali smo usode Amoncev, Filistejcev, Jonatana, Samuela in se zamislili nad velikim zaupanjem v Boga, ki je Davida opogumljal v boju s Filistejcem Goljatom. Do 19.poglavja smo spremljali zgodovino ljudstev, ki so živeli 3000 let pred nami. In presunilo nas je, kako zelo žive so besede tudi danes, ko je Samuel rekel ljudstvu: »Ne bojte se!« ( 1 Sam 12, 19 )

Še nekaj besed o Sv. pismu!

Gotovo ste že slišali, da je Sveto pismo najbolj brana in cenjena knjiga. Natisnjenih naj bi bilo že več kot 5 milijard izvodov. Moč jo je prebrati v 2377 različnih jezikih. Je knjiga, ki je osupljivo vplivala na človeštvo; postavljala je temelje pisnega jezika, književnosti narodov, vplivala na umetnost, glasbo in vsa družbena področja.

»Človek naj ne živi samo od kruha, ampak od vsake besede, ki prihaja iz Božjih ust«.

Mahatma Gandi je nekoč dejal: »Kristjani ste varuhi dokumenta, ki vsebuje dovolj dinamita, da bi pretresel celotno civilizacijo, obrnil svet na glavo in vojskujočemu se planetu podelil mir. Vi pa z njim ravnate, kot da ni nič več kot le košček svetovne književnosti.«


Svetopisemski maraton 2018

Svetopisemski maraton 2018 (2)